AnthroArchives

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

AnthroArchives är ett forumbaserat textarkiv skapat av Walker, Texas Kitty, som i april 2009 är i sin tredje inkarnation. Till skillnad från många andra textarkiv tillåter AnthroArchives inte rent pornografiskt material, vilket Walker dock skiljer från erotica. Forumet är sidans tredje inkarnation - tidigare har den använt sig av en specialbyggd plattform skapad av Tet. Under 2007 bad Walker sin make att utveckla en ny lösning på grund av problem med Tets system, vilket så småningom resulterade i att sidan flyttade över till publiceringslösningen TinyPortal, som sedemera övergavs efter en databaskrasch. Det nuvarande systemet är baserat på Simple Machines Forum.

Sidan skapades efter en diskussion på LiveJournal om bristen på aktivt uppdaterade textarkiv, i synnerhet med tanke på att Mia's Index of Anthro Stories då inte hade uppdaterats sedan 2002, och eftersom Mia's bestod av en länksamling var många av novellerna i listan för alltid försvunna. Motivationen bakom AnthroArchives var då att detta inte skulle behöva hända igen.

Trots att AnthroArchives databas gått förlorad två gånger (en gång då Walker förlorade administratörsrättigheter till sidan Tet skapade och en gång då TinyPortals databas kraschade och de nätt och jämt kunde dra ut författares namn ur systemet) så har väldigt lite av sidans faktiska innehåll gått förlorad tack vare att Walker manuellt tagit säkerhetskopior av dem i textdokument lagrade på hennes egen dator.

Externa länkar[redigera]