Citra

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök
Två stycken Citras, citron till vänster och apelsin till höger. Bild skapad av Adam Wan.

En citra är ett fiktivt djur skapat av furrykonstnären Adam Wan, som utseendemässigt har mycket gemensamt med ökenräven.

Historia[redigera]

Detta fiktiva djur skapades enligt Wan av forskare i syfte med att finna genetiska länkar inom homosexualiteten, på grund av detta är majoriteten homosexuella, runt 90%. De övriga 10 procenten är några honor samt hanar som är till för att hålla rasen i liv; dessa kallas för citrus. Dock lades detta projekt ned i brist av finansiering och de rymde sedan ut i det vilda för att undkomma hot om avlivning. Därefter har det varit förbjudet att jaga eller döda dem.[1]

Utseende[redigera]

Citras är väldigt lika ökenrävar med stora, långa öron och yviga svansar. De varierar ofta i storlek men är generellt mindre än normallånga antropomorfa djur. De föds nästan vita och får sedan sin färg efter vilken citrusfrukt de äter, sedan så är det bara den frukten som de äter och äter de en annan frukt kan de lätt må illa.

Alla citras har samma distinkta färgteckning; en ljusare fläck runt höger öga, ljus undersida, mörka underarmar, fötter och händer samt två mörkare band på svansen.

Det finns en klart synlig utseendemässig skillnad mellan citras och citrus.

Referenser[redigera]

  1. Citras dancing av Adam Wan, hämtad 24 mars 2009