Djungelboken

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

Djungelboken är en historiesamling av Rudyard Kipling och en Disneyfilm (originaltitel i båda fallen The Jungle Book). Boken publicerades 1894 och filmen utkom 1967 - det har även gjorts spelfilmer med "människovalpen" Mowgli i huvudrollen.

Den historia som oftast syftas till när man nämner Djungelboken är berättelsen om babyn Mowgli, som hittas övergiven i djungeln av en vargflock och sedan uppfostras av dessa. Han hotas av den halta tigern Shere Khan, som avskyr människor, och kommer även i kontakt med bland andra pantern Bagheera och björnen Baloo.

Inom fandomet[redigera]

Historien om en pojke som växer upp bland och därför kan kommunicera med djungelns djur kan tänkas resonera starkt med en del medlemmar av furry-fandomet. Berättelsen kan även tjäna som inspiration; även om den inte har alls lika många fans som Lejonkungen så har till exempel Poetigress skrivit novellen The Tiger's Son om hur historien kunde ha utspelat sig om Shere Khan varit en tigerhona och istället för vargflocken varit den som adopterade Mowgli.

Externa länkar[redigera]