FANG

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

FANG, som ibland även refereras till med undertiteln The Little Black Book of Furry Fiction (som dock inte finns tryckt på omslaget) är en erotisk antologi som fokuserar på homosexuella relationer mellan män, utgiven av Bad Dog Books, och hade i januari 2009 kommit ut i tre volymer. Den första volymen släpptes i September 2005[1], nästa kom ut kring Halloween samma år[1], och den tredje volymen gick i tryck år 2007.[2] Från början var tanken att FANG skulle alternera mellan erotiska och icke-erotiska volymer, men det bestämdes istället att dessa skulle bli separata serier, vilket ledde till ROARs födelse.

FANG Volume 1[redigera]

Den första volymen av FANG samlade helt enkelt bara det bästa av det bästa i en modern miljö. Medverkande i denna volym var:

FANG Volume 2[redigera]

Med releasedatum en vecka innan Halloween hade den andra volymen av antologin skräcktema. Listan över medverkande var också betydligt kortare:

FANG Volume 3[redigera]

Den tredje volymen av FANG hade fantasy som tema, helt eller till stor del innehållande noveller som från början skickats in som bidrag till den första boken[3]. Många av författarna ger en klassisk tolkning på temat, men det finns undantag som istället tar inspiration från primitiv klankultur, orientaliska myter eller grekisk mytologi. Flera av novellerna innehåller även mer eller mindre ofrivilliga sexuella kontakter.[4]

Så sent som slutet på 2007 var omslaget på boken feltryckt, och visar ISBN-numret som enligt Bad Dog Books hemsida tillhör FANG Volume 2 istället för det ISBN-nummer som den tredje volymen står listad under på förlagets hemsida.

Novellerna som ingår i antologin, tillsammans med för- och efterord av Alex Vance, är följande:[2]

FANG Volume 4[redigera]

Från början skulle den fjärde volymen av FANG vara en icke-erotisk samling av noveller med science fiction-tema, med Ben Goodridge som redaktör. Denna volym blev istället första volymen av antologin ROAR.

Det var sedan tal om att temat för volym 4 skulle vara "Consequences" (konsekvenser), med Cinnamon DeWolf som redaktör.

Bad Dog Books hemsida listade i januari 2009 fortfarande FANG Volume 4 som öppen för nya bidrag med en deadline första april 2008[1], detta med temat "Life After High School". Ännu finns inget utannonserat släppdatum för denna volym, och det är ej heller klart vem som står som redaktör för den.

FANG Volume 5[redigera]

Volym 5 av antologin skulle ha haft Ben Goodridge som redaktör, med temat "Games" (spel eller lekar). Datum för inskickning av bidrag var mellan 1 februari och 1 april 2007,[5] men det finns ännu inga uppgifter om något släppdatum för denna volym.

Referenser[redigera]

  1. 1,0 1,1 1,2 FANGBad Dog Books hemsida, hämtad 14 januari 2009
  2. 2,0 2,1 Vance, Alex (red.). (2007). FANG Volume 3. Bad Dog Books. ISBN 978-90-79082-06-3
  3. FANG Vol. 2 på Bad Dog Books hemsida, hämtad 14 januari 2009
  4. Recension av FANG 3 på LibraryThing, hämtad 14 januari 2009
  5. Year of the Bad Dog i Alex Vances LiveJournal, hämtad 14 januari 2009

Externa länkar[redigera]