Felix Carni

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

Felix Carni, eller bara Felix, är en norsk furry, som sedan sin födelse 1978 bott i eller i närheten av Oslo. Hans fursona är en leopard, och han har en tendens att visa upp sig i samband med furmeets, till exempel genom att bära kontaktlinser med till kattpupiller, djurhalsband, eller svans. Han är även sannolikt norges enda fursuit-bärare, med en dräkt bestående av huvud, armar och svans, skapad av Rose Quoll.

Han har en stark fascination för Australien vilket har givit upphov till en australiensisk variation på hans fursona.

Felix var en av de furries som inspirerade Joons idé om ScandinAviary, och den som startade det föreslagna konventets forum.

Fursona[redigera]

Felix är i grunden en leopard med eteriska vingar, vilka kan variera i utseende och uppbyggnad. Vanligtvis liknar de svarta eller vita fågelvingar, bestående av rök, men de kan egentligen vara vad som helst. Hans fursona förekommer dock med ett antal variationer:

  • Antropomorf - Tvåbent leopard med vingar, vanligtvis iförd svarta byxor och en läderrock.
  • Icke-antropomorf - Liknar förutom vingarna och det faktum att den har två svansar en vanlig vild leopard.
  • Taur - Leopard-taur, utan vingar men med två svansar.
  • Gummi - En rollspelsform av flytande latex som endast används i #rubberfurs på FurNet.
  • Macharia Carnifex - Ett punglejon. Detta är Felix australiensiska form.

Externa länkar[redigera]


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på Felix Carni. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.