FurryCon

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

FurryCon är ett svenskt initiativ till ett furrykonvent som kommer att hållas första gången den 18-20 september 2009. Det var först meningen att konventet skulle hållas i Ungdomens Hus UNO i Karlstad, men dessa planer gick inte igenom då FurryCon ansågs vara för likt KamiCon.[1] Andra lokaler har anordnats, enligt Kirrow i samma byggnad som en bowlinghall och Sveriges största lekland, men har inte officiellt namngivits ännu.

Konventet arrangeras av ett antal furries från trakten, ursprungligen med Ringo och Kirrow som huvudarrangörer.[2] Sent den 29 april 2009 avsattes Ringo som arrangör på grund av attitydproblem gentemot konventets regler och användarna på SveaFur[3]

Konventet kommer att ha strikt förbud mot droger, inklusive alkohol. Material av sexrelaterad karaktär kommer att vara tillåtet, men det är då försäljarens/ägarens ansvar att detta inte kommer i kontakt med eller säljs vidare till minderåriga.

Aktiviteter[redigera]

Aktiviteter på FurryCon kommer att inkludera bland annat fursuit-uppvisning, café, försäljning, tecknarhörna, visning av anime och TV-spelshörna. Det är ännu inte klart hur stort utrymme som kommer att upplåtas till de enskilda aktiviteterna. Det kommer även anordnas bowling med eller utan fursuit i en bowlinghall i samma byggnad.

Välgörenhet[redigera]

FurryCon samlar in pengar till Djurskyddet Karlstad på plats, och konventet kan även komma att donera extra pengar utöver det som deltagare väljer att donera.

Referenser[redigera]

  1. Re: FurryCon i Karlstad, inlägg av Ringo i tråd på SveaFur, hämtad 30 april 2009 (forum flyttat, tråd borta)
  2. FurryCon Crew, hämtad 8 april 2009 (nere?)
  3. Re: FurryCon i Karlstad, inlägg av Kirrow i tråd på SveaFur, hämtad 30 april 2009 (forum flyttat, tråd borta)

Externa länkar[redigera]