Further Confusion

Från WikiLurv
(Omdirigerad från Further Confusion 2007)
Hoppa till: navigering, sök
Further Confusion

Further Confusion (eller FurCon, ibland FURther CONfusion) är ett årligt konvent som firar den antropomorfiska genren eller furry fandom. Det är det näst största konventet i världen och tar plats i San Francisco Bay Area i Kalifornien, USA varje januari. Det inkluderar välgörande förmåner, pedagogiska seminarier, konstvisningar, paneler och allmäna sociala aktiviteter. Den är det första evenemanget som sponsrades av Anthropomorpic Arts and Education, Inc. (FurCon är deras registrerade varumärke) och fortsätter att vara den största. Den kommer att hållas den 21-25 januari 2010 på Fairmont San Jose-hotellet i centrala San Jose.

Further Confusion har den största konstvisningen jämfört med andra konvent i fandomen med försäljningen rutinmässigt överstiger $50 000. Faktum är att ett verk själv (Eyes of the Night av Goldenwolf) gick för $10 000 vid Further Confusion 2004, vilket är resultatet av en hård budstrid mellan Flint Otterhall och en lokal ortsbo som uppskattade furrykonst.

Väsentliga aktiviteter av Further Confusion omfattar en Iron Artist-tävling, den ursprungliga Critterlympics och en egen TV-station (FCTV) som sänder under konventet.

Historia[redigera]

Från och med 1999 med deltagande av 691 personer, har konventet vuxit snabbt: år 2009 fanns det 2 587 registrerade deltagande. Sedan starten har FurCon donerat $100 940 till olika lokala välgörenhetsorganisationer (efter FC 2008).

Hedersgäster[redigera]

Further Confusion hedrar flera hedersgäster varje år. Tidigare gäster har varit:

Välgörenhet[redigera]

Varje år donerar Further Confusion pengar till utvalda välgörenhetsorganisationer. De samlar in pengar både från deras välgörenhetsauktion och direkta bidrag givna av själva konventet. Följande välgörenhetsorganisationer har blivit donerade pengar sedan Further Confusion grundades:

Hittills har det totala belopp som donerats till lokala välgörenhetsorganisationer av Further Confusion ligger på $100 940.

Teman[redigera]

Liksom många andra furrykonvent, har Further Confusion olika teman för varje år. De olika teman för åren har varit:

 • 1999: Paws Across the Bay
 • 2000: FCY2K
 • 2001: A Furry Odyssey
 • 2002: Further Confusion University
 • 2003: Furries in Wonderland
 • 2004: The Great Outdoors
 • 2005: Furries of the Nile
 • 2006: Renfur: A Knight's Tail
 • 2007: Fur Your Eyes Only
 • 2008: The Fur East
 • 2009: Surf Safari
 • 2010: Gold Rush

Bemanning[redigera]

Till skillnad från de flesta konvent, förändras Further Confusions bemanning då och då. Det är öppet för alla som är intresserade av att arbeta med konventet. Alla berörda parter som har frågor har möjlighet att skicka ett e-mail till HR@furtherconfusion.org.

Se också[redigera]

Externa länkar[redigera]


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på Further Confusion. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.