Giza

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

Giza, riktigt namn Douglas Muth, föddes 1976 och har varit intresserad av furry sedan han 1998 upptäckte det genom Lejonkungen. Det första konventet han gick på var Anthrocon 1999, och han har sedan fortsatt besöka dem. Han kan ofta hittas på FurryMUCK och är del av utvecklingsteamet för SoFurry.com.

Doug bor i Ardmore, Pennsylvania, USA, och arbetar som mjukvaruutvecklare för ett medelstort företag i Philadelphia.

Han är intresserad av UNIX, bowling, geparder (dock är hans fursona en leopard) och tyngdlyftning. Han är även radioamatör, vilket han utnyttjar för umgängessyften på furrykonvent. Hans radiosignatur är K3TCP.

Giza och konvent[redigera]

Giza har på olika sätt varit involverad med ett antal furrykonvent, inklusive de följande:

  • Anthrocon - Personal i internetrummet 2000 och 2001, Con Ops 2002 och 2003, konventets styrelse från och med 2004, nuvarande systemadministratör och webmaster.
  • Camp Feral - Personal och workshop-instruktör 2001, före detta webmaster.
  • FurFright - Biträdande Con Ops-direktör 2006, säkerhet 2007 och 2008.
  • Furry Connection North - Säkerhet 2008 och 2009.
  • Midwest FurFest - Personal på konstutställningen 2003 och 2008.

Han togs upp i Dorsai Irregulars, som ansvarar för säkerheten på flera furrykonvent, på Dorsai Thing 33 i mars 2008.[1]

Giza och WikiFur[redigera]

Giza blev involverad med WikiFur kort efter det att webbplatsen grundades i augusti 2005. Han skrev den första versionen eller kom tidigt med betydande bidrag till ett antal artiklar, och är både användare och administratör på wikin.

Förutom att snygga upp och kategorisera nya artiklar, så har Giza även gjort betydande bidrag till kategorisystemet. Bland annat så kom han på och startade systemet för att kategorisera födelse- och dödsdatum, och har omstrukturerat ett antal stora kategorier genom att dela upp dem i mindre underkategorier. Mycket av detta arbete har även inspirerat hur kategorierna lades upp på WikiLurv.

Referenser[redigera]

  1. Some Furry Dorsai News, inlägg på Anthrocons forum, hämtat 20 juni 2009

Externa länkar[redigera]


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på Giza. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.