Icke-antropomorf

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

Icke-antropomorf eller bara icke-antro är en vanlig term inom furry-fandomen, vars definition dock kan skilja sig beroende på vem det är som använder den. Det finns två motsatta typer av karaktärer denna term kan användas för att beskriva.

Dels kan det referera till en karaktär som bär kläder och/eller har mänskliga egenskaper såsom tal, användandet av avancerade verktyg och förmåga att föra högre resonemang, men som kroppsligt fortfarande ser ut som vilda djur. Till exempel kan djuren från Lejonkungen och hundarna i filmen Balto falla under denna definition. Ett annat ord som ibland används för att beskriva sådana karaktärer kan är helt enkelt vara fyrbent.

Å andra sidan använder en del termen för att beskriva mänskliga karaktärer, som alltså inte (fysiskt) är antropomorfa på något sätt då de enbart besitter mänskliga egenskaper. Dessa kan antingen vara helt vanliga människor eller i vissa fall någon som till kroppen är mänsklig men som till sinnet är mer eller mindre totalt ett djur, något som förekommer i en del genrer.

Se även[redigera]


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på Nonmorphic. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.