MU*

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

MU* är en term som ibland används för att beskriva textbaserade onlinespel för flera användare, baserade på någon form av MUD, MUCK, MUSH, MOO, MUX eller liknande mjukvara.

Typisk användning av termen MU* är för att referera till ett annat spel där du känner till namnet men inte exakt vilken typ av mjukvara det är baserat på, för avsiktlig vaghet avseende exakt vilken typ av spel det är, eller för att inkludera mer än en typ av spel i ett generellt uttalande, t.ex. "Känner du spelaren på ett annat MU*?"

Då alla MU* är baserade på samma baskoncept (och ofta även kod) som MUDs, anser somliga att "MUD" är tillräckligt för att referera till dem alla och använder därför inte denna term. Andra känner att MUD har en mer specifik betydelse som en spelmotor eller server som stöder vissa funktioner, inte stöder andra, eller som används för en viss typ av interaktion, och använder därför termen MU* för att undvika detta.

Externa länkar[redigera]


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på MU*. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.