Midwest FurFest

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök
Denna artikel behöver redigeras och rensas upp språkmässigt. Den kan vara maskinöversatt eller på annat sätt inte leva upp till den språknivå som förväntas av artiklar på wikin.

Midwest FurFest (MFF) är en årlig furrykonvent baserad i Illinois, USA som har löpt som en separat enhet sedan 2000.

Midwest FurFest fick sin start i furryspåret i Duckon, en Chicago-baserad science fiction-konvent. Furryspåret startades vid Duckon 3 1994 och leddes av Robert King. Evenemanget växte större för varje år som gick och det bedömdes att under Duckon 8 (1999) hade mellan en fjärdedel till en tredjedel av deltagarna som var närvarande för intresset till furryspåret.

Spåret fick problem eftersom det var ont om utrymme att expandera utan att det skulle kosta andra delar av Duckons aktiviteter i både tid och rum. Det bestämdes att det bästa tillvägagångssättet var att göra en spin-off till en helt ny konvent.

Logotypen för Midwest Furfest

Således Midwest Furry Fandom, Inc. blev skapat och Midwest FurFest föddes, och skulle äga rum i november 2000, helgen före Thanksgiving (ett datum som kom att bli traditionellt). Avskedet var vänskaplig och Duckon lånade en bra bit av kompetens och arbetskraft för att göra det första året av Midwest FurFest till en framgång.

Sedan dess har konventet vuxit från 388 deltagare under 2000 till 1 690 under 2007, vilket gjorde den till den tredje största furrykonventet. Den har bland annat bidragit med nästan $50 000 för olika djurvälgörenhetsorganisationer sedan starten.

Midwest FurFest är en produktion av Midwest Furry Fandom Inc., som äger Midwest Furfest och furfest som tjänstemärken.

Historia[redigera]

2000[redigera]

Till sitt invigningsår, Midwest FurFest (vanligtvis förkortat MFF) gjorde sitt hem på Sheraton Chicago Northwest i Arlington Heights, Illinois. Robert King var ordförande, och många av de populära elementen i furryspåret på Duckon gjorde framträdanden: Konstnärsgränden, Furryvarietén (under sin traditionella fredag-vid-midnatt) och deras kvällsdans under lördagen. MFF ansträngde sig också att föra vidare Duckons fina tradition av en väl fyllt konventsvit, så att de var säkra på att deltagande var välnärda och lyckliga. MFF var stolta över att välkomna Robert och Margaret Carspecken, Rapid T. Rabbit och Derrick Dasenbrock som deras allra första hedersgäster. I sitt första år, kom det totalt 388 fans för att välkomna furry fandomens nyaste konvent. MFF:s deltagande visade sin generositet genom att bidra pengar till att skänka $3 522 till de tre utsedda välgörenhetsorganisationer för det året: Wolf Park, Valley of the Kings big cat sanctuary och Chicago House.

2001[redigera]

Under 2001 var Robert King återigen ordförande och MFF hölls återigen på Sheraton Chicago Northwest. Ett deltagande på 511 personer innebar att mötesutrymmet var nära bristningsgränsen. 2001 års konvent såg också premiären av 2 the Ranting Gryphon i hans allra första konventuppträdande någonsin. Hedersgästerna var Mary Hanson-Roberts, Jessica Willard och Matt McCullar. Uncle Kage var auktionsförrättare, och hjälpte välgörenhetsauktionen nå upp till insamlade $6 800 för Animals for Awareness.

2002[redigera]

Året därpå var det ett stort hopp för konventet, både i deltagande och plats när MFF flyttade några mil söder till Hyatt Regency Woodfield i Schaumburg, Illinois. Den nya platsen blev en stor hit bland 685 deltagande, med konventets närhet till Woodfield Mall, många restauranger och andra bekvämligheter. Jim Doolittle (alias Aureth) tog över tyglarna som konventets ordförande. Animals for Awareness var igen vald välgörenhet, och välgörenhetsauktionen plus bidrag vid deras bord blev totalt $6 088. Antalet aktiviteter fortsatte att öka, assisterade av hedersgästerna Ursula Husted, Ysengrin Blackpaw och D.C. Simpson.

2003[redigera]

Aureth var återigen ordförande för konventet år 2003, och var fortfarande på Hyatt Regency Woodfield. Thomas K. Dye, M.C.A. Hogarth, och DBruin var hedersgästerna. Välgörenhetsauktionen och donationer till Animals for Awareness uppgick till $6 500 detta året. 800 furry fans deltog det året, inrättande av en stadig tillväxt för konventet. Vid slutet av konventet, följde Aureth "två år och ut"-traditionen som skapades av Robert King och gav tyglarna till Dan Hauschild (alias Takaza J. Wolf). Mary Jo Pehl från Mystery Science Theater 3000 gjorde ett besök också.

2004[redigera]

2004 var ytterligare ett år för MFF på Hyatt Regency Woodfield, med 959 deltagande. En ny välgörenhetsorganisation, Furry Friends Foundation, blev mottagaren för $7 000 insamlat från donationer och välgörenhetsauktioner; och en unik, one-time-only gemensam show med både Uncle Kage och 2 the Ranting Gryphon tillsammans på scen i nästan två timmar. Hedersgästerna för i år var Ursula Vernon, ScribbleFox och David Gilbert. Det var också första året som MFF tog in en hedersgäst utanför furry fandomen, och David Gilbert skrev efteråt att han hade en fantastisk tid.

2005[redigera]

Gene Breshears, Tincrash och Kenket var hedersgästerna för 2005. Konventet fortsatte att växa, och bröt tusental-gränsen för första gången med 1 066 närvarande. Wildlife in Need, en liten organisation för rehabilitering av djur, var mottagaren för $6 800 i donationer. Höjdpunkten av välgörenhetsauktionen var när de auktionerade bort en kväll med 2 the Ranting Gryphon och Uncle Kage som skulle underhålla vinnaren och deras vänner i ett privat uppträdande. I slutändan var det två grupper som bjöd mot varandra med deras pengar och uppträdandet gick för $650. Detta år var också Takazas sista år som ordförande till konventet, när han gav ordförandeskapet till Linnaeus för 2006. Det var också annonserat att Midwest FurFest skulle återvända till Hyatt Regency Woodfield i 2006.

2006[redigera]

Illustratören Heather "Kyoht" Luterman, fursuitdesignern Whitefox (alias Whiteyfawks) och konstnären/formgivaren Spunky var hedersgästerna för 2006. Temat var Midwest FurFest County Fair. 1 422 personer var närvarande. Fursuitparaden var uppe i 213 deltagande, ett rekord vid den tidpunkten. Välgörenhetsauktionen samlade ihop $5 570 för Safe Haven Wildlife Refuge, med donationer inte räknade. Totalt var det $13 048,96 som samlades ihop till organisationen.

2007[redigera]

Linnaeus var ordförande för konventet igen, som ägde rum den 16-18 november 2007 på Hyatt Regency Woodfield i Schaumburg, Illinois. Hedergäster för i år inkluderade illustratören och konstnären Erika "Chilly" Rosengarten, konstnär och fursuitare Jill0r och författaren Will Sanborn. Temat var Critters on the High Seas. Deltagande var uppe i 1 689 och fursuitparaden hade 286 närvarande. Konventet samlade ihop mer än $15 000 till Flint Creek Wildlife Rehabilitation.

2008[redigera]

Midwest FurFest hölls från 21 november till 23 november 2008.
Duncan da Husky blev konventets ordförande och konventet flyttades till en ny plats, The Westin Chicago North Shore i Wheeling, Illinois. Temat var North to Alaska. Helgen före Thanksgiving har också blivit bokat för 2009 och 2010.
Totalt deltagande var 1 992, och över $15 000 samlades ihop för årets välgörenhetsorganisation, Rainbow Animal Assisted Therapy. Konstvisningen genererade $22 928 i inkomster.

Externa länkar[redigera]