MyFursona

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

MyFursona är en internetbaserad community-tjänst för furries, grundad av KovuTheHusky i september 2007. Målet är att vara ett nav från vilket medlemmar kan organisera sitt furry-liv, både online och i den icke uppkopplade vardagen. Det skiljer sig från mängden genom att vara den enda webbplatsen av sitt slag som arrangerar furmeets, och som dessutom är kodad helt från grunden, snarare än att använda redan existerande mjukvara eller en existerande tjänst. I maj 2009 ska det ha funnits över 5000 registrerade användare.

Historia[redigera]

MyFursona grundades i september 2007 av Kevin J. Breslin, inom fandomet känd som KovuTheHusky, en ung programmerare som redan innan detta producerat en mängd applikationer och hemsidor på sin fritid. Denna version, kallad MyFursona Beta, underhölls ursprungsvis av Kovu ensam, tills det att han under de följande månaderna drog till sig frivillig personal som gick med i projektet. Dessa inkluderade Xerxes, som från början kom med som Flashutvecklare men senare gick över till "community control", xcxeon som säkerhetsutvecklare och Alexander Grey som grafisk huvuddesigner.

Mer personal tillkom efter detta, men kallades för moderatörer snarare än administratörer för att skilja dem från de fyra i "styrelsen" vars användarnamn visades med en @-symbol på webbplatsen. I november 2008 fick även NightWolf administratörstatus, vilket gjorde honom till den femte medlemmen i sidans styrelse.

Namnet är möjligen en ordlek på både MySpace och bandet The Knacks singel "My Sharona"; likheten mellan sidans namn och sångtiteln har tidigare observerats av användare.[1]

1 mars 2008 släpptes nästa version av webbtjänsten, under namnet MyFursona RC1. Den hade en ny design, vilken uppskattades av användarna, och bestod till största delen av helt ny kod. Under de följande månaderna lades många nya funktioner till, bland annat en sökfunktion som på skämt enligt en användare automatiskt gjorde sidan bättre än Fur Affinity.

Planerade tillägg inför framtiden innefattar ett integrerat forum, grupper, och en metod att organisera furmeets och konvent internationellt - vilket är menat att vara en av MyFursonas huvudfunktioner, med mål att bringa furries närmare varandra.

Alexander Grey annonserade att han drog sig tillbaka av personliga skäl den 1 april 2009. Xerxes Qados avsade sig sitt uppdrag kort därefter, i maj 2009.

Referenser[redigera]

  1. Here I am, in MyFursona, foruminlägg, hämtat 2 juli 2009


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på MyFursona. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.