My Little Pony: Vänskap är magisk

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

My Little Pony: Vänskap är magisk (originaltitel: My Little Pony: Friendship Is Magic) är en animerad TV-serie baserad på leksakserien My Little Pony som ägs av Hasbro. Serien skapades av Lauren Faust. Serien är riktat till en ung publik men har förknippat med subkulturen Bronies.

Handling[redigera]

Serien utspelas i landet Equestria som befolkas enhörning- pegus- och jordponnyer och och andra arter. Huvudpersonen är enhörningen Twilight Sparkle skickas till Ponnyville tillsammans med sin assistent draken för att lära sig om vänskap och rapportera till prinsessan Celesita. I Ponyville får Twillight möta, Rainbow Dash, Fluttershy, Rairity, Pinkie Pie och Applejack.

Bronies[redigera]

Bronies är en subkultur baserad på TV-serien, personer är äldre än seriens målgrupp som gillar serien. Ordet Brony kommer från engelskans "Bro" och "Pony"[1]. Bronies består av manliga och kvinnliga anhängare, en term för enbart kvinnliga brukar kallas för "pegasister".[2]

Bronies har många likheter med furries, exempel:

Källor[redigera]

  1. My Little Pony: Friendship is Magic på Know Your Meme: Fans outside the show's demographic, especially teen and adult male fans, have come to be known as "bronies"
  2. Pegasister på Urban Dictionary

Externa länkar[redigera]