RBW

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

RBW (Rather Brilliant Weekend, förut Red Blue & White) är Storbritanniens största och Europas andra största furrykonvent. Hålls årligen i London, England, där det lockar furries från hela Storbritannien, såväl som övriga Europa och USA.

Bakgrund[redigera]

Grundad år 1998, LondonFurs hade en lång tradition om en årlig måltid till julen. Däremot, i de senaste gångna åren har gruppen växt till en punkt att anordna en årlig middag vore omöjligt. När Rapido blev ansvarig för gruppen år 2006, lät han byta ut måltiden mot ett större evenemang, Red, Blue and White (tidigare London Boat Party).

Med att ta plats efter 2006 Christmas LondonFur Meet, gruppen lyckades dra till sig omkring 85 furs som blev underhållna med musik och liveframträdanden av 2 the Ranting Gryphon ombord en lyxbåt som seglade längs Themsen.

År 2007 expanderade evenemanget till full tvådagars konvent format, en som tog plats i en bar i London. De sålde 242 biljetter[1], evenemanget fortsatte att fokusera omkring båtpartyt, men erbjöd också lite brett anordnade tillställningar på land.

Efter den stora framgången år 2007, anordnarna planerade att expandera till ett format av ett stort konvent som Eurofurence och Further Confusion igenom att år 2008 anordna konventen på Royal National Hotel, Bloomsbury, London. Olyckligtvis tilkännagav Rapido sin avgång under sommaren före evenemanget, vilket orsakade obestämdhet angående evenemangets framtid. Lyckligtvis blev mödan av de återstående laget som gjorde att RBW 2008 kunde hållas.

RBW 2009 är just nu i de mer avancerade planeringarna, med registreringen sagd att öppna 11 April 2009. En ny mötesplats i Londons ikoniska Canary Wharf har blivit säkrad och det klassiska båtpartyt kommer tillbaka för ett fjärde år. Öknamnet Red, Blue and White har blivit ersatt med Rather Brilliant Weekend.

Hedersgäster[redigera]

Hedersgäster har inkluderat:

Teman[redigera]

 • 2006: Inget
 • 2007: Furs in Black
 • 2008: The Masters of Alchemy
 • 2009: Good Vibrations

Välgörenhet[redigera]

Nuvarande stab[redigera]

 • Kittiah – Musik och Underhållning
 • Miyabi – Märkning (från och med 2009) och Ny Media, Conbok
 • Twll - Conbok
 • Loki – Huvudansvarig Gopher
 • Paper Kup – Fotograf

Organisation[redigera]

RBW är driven av Anthropomorphic Representation Foundation,[2] ett företag skapat för att höja förståelsen inom Storbritannien om folk som njuter, känner, eller väljer att representera sig själva igenom antropomorfa karaktärer. A.R.F. är registrerad som ett privat företag gränsad av ansvar, #6471539 (införlivad 14 Januari 2008).[3]

Referenser[redigera]

 1. RBW 2007 Fact-file! - Foxberance, rbwuk på LiveJournal (5 December 2007)
 2. The Anthropomorphic Representation Foundation använder inte LTD/Limited i dess namn. Detta står under 'Sektion 30 frikallelse' som utmärker att ett företag som garanterar att inte tjäna några pengar på deras medlemmar, hängivet grundade av handel, bild, vetenskap, religion, utlärning, eller en viss profession, och som kan bara överge tillgångar till en liknande organisation eller till välgörenhet.
 3. Anthropomorphic Representation Foundation - registrering #6471539 på Companies House (14 Januari 2008)

Se också[redigera]

Externa länkar[redigera]