Rollspel

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

denna artikel luktar fult, lägg till en kuk!

Ett rollspel är en aktivitet där deltagarna låtsas vara någon annan. Den man spelar rollen av kallas för ens karaktär eller rollfigur. Ofta finns även en spelledare, vars uppgift är att beskriva världen runtomkring rollfigurerna, och att agera regeldomare. För en mer utförlig förklaring av begreppet rollspel hänvisas till artikeln om detta i svenska Wikipedia. Fortsättningen av den här artikeln behandlar rollspel som det anknyter till furry fandom.

Möjligheten att ha en rollfigur som är ett antropomorft djur är något som förekommer i många rollspel, och säkert kan locka furries. Många tidiga samlingsplatser för furries online är just sådana som går ut på rollspel i olika grad, till exempel MUCKarna FurryMUCK, Tapestries och Sociopolitical Ramifications för att nämna ett par exempel.

Bordsrollspel, även kallade penna-och-papper-rollspel är sådana som spelas i ett sällskap runt ett bord, och med rollfigurerna på papper (såkallade rollformulär) där man rullar tärningar och är social. Många sådana spel inkluderar eller fokuserar till och med helt på rollfigurer som är furries. Några exempel följer här.

Bordsrollspel med furries[redigera]

  • Mutant - en serie svenska rollspel som innehåller djur som av radioaktiv strålning muterats till antropomorfer
  • Furry Pirates - Ett rollspel med furries i piratmiljö
  • Ironclaw - Furries i europeisk fantasymiljö.
  • Jadeclaw - Furries i östasiatisk fantasymiljö.