SveaFur

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök
Sveafur logo 2010.png

SveaFur är Sveriges första och största forum för svenska furry-fans. Med mål att tilltala en bredare publik än vad furryforum generellt gör och tack vare det även attraherat internationella användare.

Träffar[redigera]

SveaFur har sporadiskt men glest haft mindre träffar fram till 2010 då, efter första Lisebers-träffen sommaren 2010, [1] träffarna blev allt fler och större med upp till 30 deltagande. Bland andra ytterligare 2 träffar på Liseberg och två Airsoft-relaterade meets utöver flera mindre har inträffat i Stockholm bland annat.


Historia[redigera]

SveaFur grundades tidigt år 2006 då flera personer var missnöjda med att det primära kommunikationsmedlet för svenska furries var IRC-kanalen #swefur, vilket inte var en form av kommunikation som passade alla. Ratiries bestämde sig för att tillsammans med Ricadonna starta ett forum, vilket Ricadonna även upplät webbutrymme för.

Sidan växte, och drog till stor del en annan publik än IRC-kanalen hade gjort; andelen användare som var gemensamma för båda var förhållandevis ganska litet. Under de följande månaderna samlades medlemmar i Lund, Malmö och Göteborg för ett antal furmeets.

Aktiviteten mattades av något under det följande året, forumet uppgraderades till en ny version av phpBB, och listan över moderatorer ändrades en del till följd av inaktivitet och/eller ointresse. Frenzee tog över och tilldelade Unknown Culdesac rollen som systemadmin. Någon gång under denna tidsperiod togs även hemsidan bort, för att lämna enbart forumet.

Till att börja med var mottagandet från en del #swefur-medlemmar svalt[2], men de två grupperna har sedan dess kommit över mycket av sin oenighet, att döma av att Ratiries tillsammans med Gnistra, en då aktiv SveaFur-medlem, tog över hanteringen av swefur-communityn på LiveJournal i juli 2007.[3]

Forumet har även legat till grund för en World of Warcraft-guild och projektet Anthro World War II Art Bunker, men ingen av dessa finns idag kvar.

1 mars 2009 utannonserade Frenzee att strange-fox lagts till som moderator på forumet, efter att medlemmarna fått rösta på honom eller Writerfox som ersättare för Jayron. Även Writer blev senare admin.

I början av maj 2009 slutade forumet vara tillgängligt på sin tidigare plats på Ricadonnas webbplats frenchvanilla.se. Forumet placerades under sin nya domän sveafur.se på en server i Farejobaldos garderob, och rullades tillbaka till en backup från mitten av februari då inga senare backuper fanns.[4] Farejobaldo lades samtidigt till som sytemadministratör i egenskap av serverägare. Senare bytte forumet tillbaka till One.com där den just nu hostas.

21 juli samma år gjordes forumet om ytterligare. Grisha avgick frivilligt som admin[5], och Ricadonna ersattes som admin av Writerfox.[6] Nya fora lades till och gamla togs bort, och förstasidan tillkom igen och fick ett nyhetsflöde.

Sedan 1 augusti 2010 har SveaFur även en egen oekaki.


Referenser[redigera]

  1. SveaFur: Sveafur på Liseberg 2010
  2. swefur: Forum för Svenska Furs!LiveJournal, hämtad 4 november 2008
  3. swefur: My Moderator på LiveJournal, hämtad 4 november 2008
  4. SveaFur: Serverbyte
  5. Efter följande: SveaFur: Databasåterställning
  6. SveaFur: Ny admin & Förändringar


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på SveaFur. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.