The Blind Pig

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

The Blind Pig är ett delat universum som används av författare vilka är transformationsfans. Det startades av Mark van Sciver, och fick sitt namn av baren The Blind Pig Gin Mill där den första historien utspelar sig. Det är okänt exakt hur många historier som skrivits i universat, men i slutet av juni 2009 innehöll det största enskilda TBP-arkivet 321 historier.[1]

Universat skiljer sig från den faktiska världshistorien år 2001, då en sond som sänts till Mars återvände med ett utomjordiskt virus, den så kallade "Martian Flu" (ung. "marsianska influensan"), vilket oavsiktligt spred sig till befolkningen där det orsakade många människors död (upp till 30% dödlighet i vissa områden). Det finns enbart ett fåtal TBP-historier som direkt rör händelser innan ungefär 2020; de flesta äger rum någonstans mellan 2030 och 2040.

Ungefär två tredjedelar av influensans offer får enbart förkylnings- eller influensasymptom; exakt hur allvarliga dessa symptom är varierar. I uppskattningsvis 8% av fallen infaller en komplikation kallad SCABS ("Stein's Chronic Accelerated Biomorphic Syndrome"), vilken på något sätt transformerar deras kroppar - ibland är denna transformation komisk, oftast är den tragisk. Den vanligaste termen för ett SCABS-offer är "SCAB" eller "Scab".

De flesta TBP-historier handlar om hur ett nyligen transformerat offer hanterar vad sjukdomen har gjort med honom eller henne. Många TBP-historier centreras kring The Blind Pig Gin Mill, vilken placerats i en storstad någonstans i nordöstra USA, där de flesta stamkunderna är SCABs; några TBP-författare har skrivit om andra delar av världen som den såg ut efter influensans ankomst.

Referenser[redigera]

  1. Tales from the Blind Pig - AUTHOR, hämtad 26 juni 2009

Externa länkar[redigera]


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på The Blind Pig. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.