VCL

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök
VCL
Grundad 30 november 1995
Ägare Brian W. Antoine (grundare)
Ch'marr (administratör)
Språk Engelska
Webbplats http://vclart.net
Åldersgräns Vuxet innehåll

VCL är ett bild- och textarkiv för furry-fans, skapad av Brian W. Antoine. VCL stod från början för Velan Central Library, efter en plats i The Family nas Kan, men har inte längre någon officiell betydelse.[1] Sidan har inga begränsningar på hur grovt materialet får vara, men tillåter inte till exempel fanart, foton av nakna människor, eller bilder av karaktärer som inte genomgått puberteten i sexuella situationer.[2] Förutom material som explicit förbjudits tillåter VCL att cirka 5% av en användares uppladdade material avviker från sidans huvudsakliga tema.

Tidigare hade VCL en filspegel på Linköpings Universitet, men denna togs ner på grund av att materialet som låg på servern kunde anses anstötligt.[3] För närvarande har webbplatsen en filspegel med subdomänen orcas.vclart.net, tack vare Keiko Orca.

Funktioner[redigera]

VCL har ingen inbyggd kommentarfunktion, men en användare kan välja att infoga en länk till en sida där besökare sedan kan lämna kommentarer, om han eller hon önskar. Det finns även ett liknande textfält som infogar en "[More Info]"-länk.

VCL har två sökmetoder på sin söksida, en baserad på Googles bildsökning och en inbyggd sökfunktion, för närvarande i beta.

Besökare kan använda en filterfunktion för att sålla bort tecknare de inte är intresserade av då de bläddrar igenom uppladdade bilder med VCL Sieve. Bilder kan sorteras efter senast uppladdade filer eller senast uppladdade filer grupperade efter tecknare, eller så kan besökare välja att få en alfabetiskt sorterad lista över konstnärer eller författares individuella arkiv. Listan över konstnärer startar vid en slumpmässigt vald punkt.

Bilder i "Sketches"-mappar, det vill säga skisser eller bilder som flyttats på grund av att de har smutsig bakgrund, syns enbart i dessa mappar och i en separat bläddringsvy för senast uppladdade skisser.

Referenser[redigera]

  1. VCL Introduction, hämtad 16 december 2008
  2. Content Rules, hämtad 16 december 2008
  3. Sweden site shutdown, inlägg av Ch'marr, hämtad 16 december 2008