WikiLurv:Månadens tema

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

Månadens tema är ett projekt inom WikiLurv där användarna väljer ut ett tema som innefattar en eller fler artiklar på WikiLurv som under den månaden länkas på huvudsidan med ett meddelande som uppmuntrar användare att redigera dessa artiklar. För att föreslå artiklar, skapa en ny == Nivå 2-rubrik == på diskussionssidan där du länkar till den eller de artiklar eller kategorier du tycker bör förbättras. Prioritet ges åt teman som på något sätt anknyter till den aktuella månaden, och du får gärna skriva hela texten för mallen om du vill det.

Teman arkiveras nedan i kronologisk ordning.

2008[redigera]

November[redigera]

November är månaden då NaNoWriMo går av stapeln, och vad passar då bättre än att fylla upp Kategori:Författare, utveckla artikeln om furryhistorier och skapa sidor om böcker med furry-tema? Det finns massor med literär talang bland furry-fans över hela världen, och det är dags att dokumentera den!

Detta är månadens tema på WikiLurv. Låt oss göra det bästa jobb vi kan!

December[redigera]

December förknippas av de flesta med julen. En tid då man träffar nära och kära, och utbyter presenter i gott sällskap. I denna anda föreslår vi att lite extra uppmärksamhet ägnas åt artikeln om furmeets, och kanske även åt att fylla Kategori:Konvent. Vad vet du om konventen som listas i sidan för aktuella händelser?

Detta är månadens tema på WikiLurv. Låt oss göra det bästa jobb vi kan!

2009[redigera]

Januari[redigera]

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten...

Även här på WikiLurv är det dags att sätta punkt för året som varit. Men vad hände egentligen år 2008? För att få en bra start på det nya året kanske det är bäst att börja med att dokumentera året som varit. Kategori:Född 2008, Kategori:Död 2008 och Kategori:Händelser år 2008 har en sak gemensamt: de behöver fyllas med artiklar om WikiLurvs födelseår!

Februari[redigera]

Dags att gå tillbaka till grunden! En furrywiki tjänar ju inte bara furries, utan även nyfikna utomstående. Och då är det viktigt att vi besvarar den största frågan av alla: vad är furry?

Det är inte den enda saknade artikeln som kan behövas för att ge en grundförståelse av ämnet. Konvent, furryhistorier, furrykonst och fursuit saknas också, och bland annat fursona- och antropomorfism-artiklarna kan behöva lite mer kött på benen. Dyk in i Kategori:Terminologi och se vad du kan göra för att reda ut begreppen!

Mars[redigera]

Våren, då allt föds på nytt efter att ha varit begravt under snön, är skapandets tid. Vad kan då passa bättre än att skriva lite om våra furrykonstnärer och den konst de skapar? Kategori:Konstnärer saknar fortfarande många av våra främsta!

Var för en stund våren, hjälp konsten knoppas och slå ut!

April[redigera]

I april är det påsk, en tid att ha trevligt med de sina, leta påskägg, äta god mat och kanske gå i kyrkan. Som alla vet läggs påskäggen av ingen mindre än påskharen. Påskharen är kanske inte del av furry-fandomet, men det finns andra hardjur här!

Skriv en artikel om Jeremy Bernals Sasha, eller fyll på med andra karaktärer i Kategori:Hardjurskaraktärer eller dess underkategorier! Glad påsk!

Maj[redigera]

Maj är den tid på året då sommaren börjar så smått... Temperaturen kryper uppåt, urringningarna kryper neråt, och det är dags att börja tänka på stranden. Kanske kan vi också tänka lite extra på de verk som utspelar sig där? Till exempel har vi ju Blotchs Dog's Days of Summer att utöka, och Hit the Beach, som ändå har några år på nacken, saknar ännu en artikel.

Förbered WikiLurv för Beach 2009!

Juni[redigera]

Du gamla, du fria, du fjällhöga nord...

Känn fosterlandskärleken flöda, så här kring nationaldagen! Har vi skrivit allt vi kan om Sverige och svenska furries? Kan det vara så att det finns fler personer att nämna, fler företeelser att dokumentera, mer svenskt, helt enkelt? Låt oss ta reda på det!

Juli[redigera]

I juli ligger amerikas kanske största högtid, och likaså fandomets största! För vad kan vara mer likt furrys nationaldag än Anthrocon? Det är dags att dokumentera vårt mest välbesökta konvent; skriv om konventet självt, om Uncle Kage, om Anthrocons hedersgäster eller vad du vill!

Augusti[redigera]

Augusti är kommen och det är dags att dra sig tillbaka till skolan. Att lära sig saker är ju alltid nyttigt, så under augusti månad ska vi passa på och se till att det finns riktigt mycket information om olika arter, faktiska såväl som påhittade. Till exempel har vi länge väntat på artikeln om drakar!

September[redigera]

Det första svenskorganiserade furry-konventet har premiär denna månad! Har du något att tillägga om FurryCon? Eller kanske om dess arrangörer eller något annat svenskt? Sätt igång, redigera, lägg till, utöka kunskapen om vem och vad i vårt avlånga land!

November[redigera]

Återigen tar vi oss ett november i skrivandets tecken! Förra året koncentrerade vi oss på författare, men hur kommer egentligen historierna från pennan till läsarnas giriga små tassar? Vad sägs om att vi därför slår ett slag för våra textarkiv och förlag? Kanske du har något att tillägga om Bad Dog Books, Sofawolf Press eller FurPlanet?

December[redigera]

Det är december igen, och julen närmar sig med stormsteg. Men ingen jul utan klappar! På många ställen, till exempel arbetsplatser, ägnar man sig gärna åt klappbyten, och inom furry ägnar sig ju furrykonstnärer åt konstutbyten året runt! Just nu är Kategori:Konstutbyten ganska tom, men det ska vi ändra på, eller hur?

2012[redigera]

Sommaren[redigera]

Det har varit ganska tyst här på WikiLurv de senaste åren. Hjälp till att fylla på de kronologiska kategorier som har att göra med händelser, födslar och dödsfall 2010-2012 för att komma igång igen!