WikiLurv:Om

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

WikiLurv låter användare kollaborativt samla in och nedteckna fakta om furry-subkulturen och relaterade ämnen samt redigera dessa artiklar direkt på nätet. Det finns ingen garanti för att något som står skrivet på WikiFur är korrekt, men vi uppmanar våra användare att rätta till problemet om de hittar något fel. Det kan vara felstavningar, wikilänkar, faktafel eller bara något du har att tillägga, det spelar absolut ingen roll! Användare får alltid redigera alla artiklar; skulle en artikel låsas på grund av till exempel vandalism är det osannolikt att detta skulle göras på ett sätt som påverkar användare som varit med ett tag, så registrera dig nu om du inte redan gjort det!

WikiLurv är baserad på open source-mjukvaran MediaWiki, som även används av bland annat Wikipedia. För att se vilken version av MediaWiki som körs, samt vilka plug-ins som finns installerade, se Special:Version.

Att komma igång[redigera]

Grundprincipen på WikiLurv är att om du tycker det är relevant (det vill säga i någon mån furry-relaterat) och vill skriva om det, så gör det! Vi ser helst att du inte startar artiklar om dig själv eller ett verk du är upphovsman till, men du får gärna lägga till mer information när någon annan startat artikeln! Under tiden kan du alltid skriva lite om dig själv på din användarsida (klicka på ditt användarnamn uppe till höger på skärmen för att komma dit). Du kan redigera sidor utan att vara inloggad, men vi ser helst att du skapar ett konto.

Om du inte vet vad du vill skriva om kan du alltid ta en titt på listan över "önskade sidor" som listar alla röda länkar på WikiLurv och se om det är något där som fångar ditt intresse, eller kika in på deltagarportalen för annan användbar information och länkar till bland annat vår stilguide och en snabbguide till wikilänkar och annan wiki-specifik uppmärkning av text.

Vad du bör redigera[redigera]

  • Stavfel på hela WikiLurv utom "Användare:"-sidor och diskussionssidor
  • Alla artiklar där du har något att tillägga
  • Rulla tillbaka vandaliserade sidor
  • Din egen "Användare:"-sida

Vad du inte bör redigera/skapa[redigera]

  • Ändra inte i Policy-sidor. Om du anser att en policy eller riktlinje på WikiLurv behöver ändras så ta upp det på policyns diskussionssida.
  • Snälla skapa inte själv nya mallar eller kategorier, utan föreslå dem på WikiLurv:Förslag på mallar/kategorier först! Vill du skriva koden för mallen så får du gärna det, men vänta med att skapa den som mall (eller lägga till kategorin på sidor) tills andra användare har uttryckt medhåll om att mallen eller kategorin behövs.
  • Flytta inte sidor utan att diskutera det på diskussionssidan först
  • Låt andras "Användare:"-sidor vara om de inte uttryckligen bett dig redigera sidan.

Sidstatistik[redigera]

Du kan ladda ner en backup i XML-format av wikin och de redigeringar som gjorts här. Denna backup genereras automatiskt varje vecka vid midnatt mellan lördag/söndag servertid. WikiLurv ligger hos DreamHost, vilket betyder att den senaste XML-dumpen borde dyka upp vid niotiden söndag morgon svensk tid (med reservation för sommartid de få veckor om året då Nordamerika och Europa ligger i otakt).

Dessa backupfiler ligger också till grund för den statistik som autogenereras på WikiFurs server. På grund av tidsskillnader brukar ny statistik för WikiLurv finnas tillgänglig tisdag varje vecka. Både varje individuell wikis utveckling och diverse jämförelser mellan de olika språkversionerna finns tillgänglig på WikiFur Statistics.