WikiLurv:Upphovsrätt

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök
Den här artikeln beskriver en officiell policy på WikiLurv.

Om du anser att den borde ändras kan du ta upp detta på diskussionssidan.

Text[redigera]

All text som läggs in på denna wiki licensieras under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 (CC-BY-SA) och, om inte annat anges, GNU Free Documentation License (GDFL). Upphovsrätten tillfaller fortfarande upphovsmannen, det vill säga dig, om det var du som skrev texten. Genom att lägga in texten på WikiLurv begränsar du inte på något sätt din egen rätt att använda den som du vill, du låter bara oss använda den, också.

Genom att lägga in din text samtycker du till att WikiLurv distribuerar texten enligt CC-BY-SA och GFDL, och du accepterar att andra kan komma att förändra och sprida vidare ditt material under samma licens. Detta betyder att innehållet och/eller betydelsen i din artikel kan komma att ändras, och att din text kan distribueras vidare på andra sidor, så länge dessa också använder en eller båda av dessa licenser. Denna licens kan inte dras tillbaka -- du kan ta bort information som du inte längre vill ha tillgänglig på wiki-sidan, men ingenting stoppar andra användare från att lägga in informationen på nytt. Tänk därför efter noggrant innan du lägger in din information.

Om du vill distribuera innehåll från WikiLurv föreslår vi att du läser WikiFurs copyrightinformation, som behandlar rättigheter och skyldigheter i koppling till CC-BY-SA och GFDL i mer detalj.

Verk som du inte äger upphovsrätten till[redigera]

En användare får lägga in verk som inte skapats av honom eller henne så länge dessa verk har släppts till "public domain" av upphovsrättsmannen (eller fallit i "public domain" genom att dess skyddstid gått ut), eller klart förklarats vara licensierat under CC-BY-SA (enbart GFDL är inte längre en kompatibel licens). Det är inte acceptabelt att kopiera från en hemsida som inte har sådana förklaringar, och text som har kopierats på detta sätt kommer att tas bort från artiklar om detta upptäcks eller upphovsmannen begär det.