World of Warcraft

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök

World of Warcraft, också kallat WoW, är ett populärt MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) skapat av spelföretaget Blizzard Entertainment, som utspelar sig i samma värld som deras tidigare spel i Warcraft-franchisen.

Spelbara karaktärer av särskilt intresse[redigera]

Vissa raser och klasser som spelaren kan välja kan anses vara av särskilt intresse för furries, på grund av sitt utseende eller sina förmågor.

Tauren[redigera]

Tauren är till utseendet något modifierade antropomorfa kor, med kraftig nacke och spretig man. Speciellt tjurarna visar att tauren dock äter kött, då deras tänder inte liknar en kos speciellt mycket.

De har en shamanistisk kultur tydligt inspirerad av den allmänna bilden av nordamerikanska urinnevånare, vilket kan ligga nära till hands för vissa furries andlighet. Till exempel ges nya spelare relativt tidigt ett uppdrag att följa efter en varg-ande för att träffa en person i en relativt undangömd grotta i bergen.

Draenei[redigera]

Draenei introducerades som tidigast i patch 2.0.1. De är endast tillgängliga för spelare som har expansionen "The Burning Crusade", som släpptes i Europa 16 januari 2007.

Draenei kommer inte ursprungligen från Azeroth, utan krashlandade där med sitt rymdskepp Exodar när de flydde undan demonerna i The Burning Legion. De är tågångare med horn, klövar, svans och tentakelliknande växter i och omkring ansiktet, och den ojämna överkanten på deras hovar i texturen som används på spelarmodellerna antyder att de har päls eller i vart fall hovskägg.

Druider[redigera]

Tauren och night elves kan välja att spela som druider, en hybridklass som beroende på hur spelaren väljer att spendera "talent points" som blir tillgängliga varje nivå från och med nivå 10 kan specialisera sig på att ta stryk (feral), göra mycket skada antingen i närstrid (feral) eller på avstånd med hjälp av magi (balance) eller hålla sina kamrater vid liv (restoration).

Den mest karaktäristiska egenskapen hos druider är att de kan skifta skepnad. En del former kan alla druider anta, andra kan bara fås genom att spendera tillräckligt många "talent points" i ett visst område och på så sätt "köpa" sig till förmågan att skifta till denna skepnad.

 • Bear form (björn) - vid inlämnandet av ett uppdrag från druidtränaren som kan fås vid nivå 10 får druiden förmågan att förvandla sig till en björn. Denna är brun med man och horn för tauren-druider, och har en svag lilaton med långa, spetsiga öron för night elves. Björnen kan ta mycket stryk, men slår långsamt, och är främst till för att hålla monster borta från resten av gruppen när flera spelare spelar tillsammans.
 • Cat form (panter/lejon) - druiden kan lära sig att förvandlas till ett stort kattdjur genom att köpa denna förmåga hos druidtränaren vid nivå 20. Kattformen är en blålila panter för night elves och ett gult lejon med brun man och horn för tauren. I kattform kan druiden göra mycket skada i närstrid och attackerar mycket snabbt, men tål inte alls lika mycket skada.
 • Aquatic form (sjölejon) - vid inlämnandet av ett uppdrag från druiderna i fristaden Moonglade som kan fås vid nivå ?? får druiden förmågan att förvandla sig till ett sjölejon med långa tänder och spetsiga, alvliknande öron. Denna form är likadan för båda raserna. Sjölejonet kan simma betydligt fortare än karaktären annars skulle kunna, och behöver inte gå upp till ytan för att andas om det simmar under vatten.
 • Travel form (gepard) - druiden kan lära sig att förvandlas till en gepard genom att köpa denna förmåga hos druidtränaren vid nivå 30. Denna form är likadan för båda raserna, och ger druiden förmåga att springa fortare än normalt. När minimi-nivån för att lära sig använda riddjur sänktes från 40 till 30 vid patch 2.4.3 blev denna förmåga betydligt mindre användbar.
 • Dire bear form (björn) - en uppgradering av den björnskepnad druiden får vid nivå 10, som ökar de positiva effekterna av att vara i björnskepnad. Denna uppgradering kan köpas av en druidtränare vid nivå 40. Har ingen eller mycket liten visuell skillnad från standardbjörnen.
 • Moonkin form (ugglebjörn) - vid nivå 40 kan balance-druider ha samlat på sig tillräckligt många "talent points" för att kunna förvandla sig till en "moonkin", en uggleliknande varelse med stor kroppshydda som går på två ben och kan använda sig av offensiva trollformler. Ugglebjörnen är brun med oxliknande horn för tauren och blåaktig med hjorthorn för night elves.
 • Tree of Life form (ent) - vid nivå 50 kan restoration-druider ha samlat på sig tillräckligt många "talent points" för att kunna förvandla sig till en ent. Denna form är likadan för båda raserna. Enter rör sig långsammare och kan endast använda trollformler med "heal over time"-effekt, men får i gengäld en bonus till sina helande trollformler och har dessutom en aura som gör att alla i deras grupp får en viss bonus på hälsopoängen de får tillbaka från trollformler.
 • Flight form (korp) - druiden kan lära sig att förvandlas till en korp genom att köpa denna förmåga hos druidtränaren vid nivå 68. Taurens korpform är brun medan night elves är svart. Denna form kan bara användas i Outland, ett av de områden som lades till med expansionen "The Burning Crusade", och tillåter där druiden att flyga.
 • Swift flight form (korp) - vid inlämnandet av ett uppdrag från druidtränaren i Moonglade som kan fås vid nivå 70 då druiden köpt Artisan-nivån av sin ryttarfärdighet från en tränare, så lär sig druiden att förvandlas till en ännu snabbare korp. Denna ser ut som den vanliga korpen, men har även vissa rustningsdelar på sig. När expansionen Wrath of the Lich King släppts kommer det även att vara möjligt att köpa denna förmåga av druidtränaren vid nivå 71 - denna ändring introducerades i patch 3.0.3.

Hunters[redigera]

De flesta raser kan även bli hunters, och kan då tämja och träna djur för att slåss vid deras sida. Dessa djur inkluderar till exempel vargar, björnar och kattdjur, och genom att spendera sina "talent points" på förmågor som till största delen fokuserar på att förbättra detta djur (beast mastery) kan huntern även få förmågan att tämja "exotiska" djur som tyrannosaurus-liknande devilsaurs och chimäror.

Fram till patch 3.0.2 var det nödvändigt att se till att hålla sitt husdjur på gott humör genom att mata det, annars skulle det förlora lojalitet för att till slut springa sin väg. Lojaliteten påverkade även hur många nya förmågor huntern kunde lära sitt husdjur. Efter patchen förändrades detta så att husdjurets humör enbart påverkar hur mycket skada det tillfogar sina motståndare.

Icke-spelbara furry-liknande raser[redigera]

Nedan följer en lista över antropomorfa raser som spelaren inte kan välja att kontrollera, men som existerar som monster i spelvärlden och/eller vänligt inställda datorkontrollerade karaktärer, till exempel uppdragsgivare eller försäljare.

 • Arakkoa - förvridna fågelmänniskor som starkt påminner om skeksis från filmen The Dark Crystal. Finns enbart i expansionen "The Burning Crusade"
 • Dragonkin - det finns flera typer av drakliknande varelser, som kollektivt går under benämningen "dragonkin". Bland annat finns det jättelika vinglösa antropomorfa drakar och ett antal typer draktaurer, förutom små drakungar och större "riktiga" drakar.
 • Gnoll - antropomorfa hyenor, korta och kompakta
 • Kentaur - finns både som klassiska kentaurer och som en extremt sexuellt dysmorfisk ras av dryader (sons/daughters of Cenarius), där kvinnorna har lövliknande hår och ett rådjurs underkropp medan männen är betydligt större, har grönt hår och horn, och en underkropp som mer ser ut att vara ett mellanting mellan häst och hjort.
 • Kobold - liknar krokryggiga antropomorfa råttor med borstigt skägg och ett stearinljus på huvudet.
 • Makura - halvantropomorfa kräftor med stora klor.
 • Murloc - verkar vara en sorts blandning mellan fisk och amfibie, har fiskliknande huvud och utväxter på ryggen som påminner om en drakfisks fenor
 • Naga - ett mellanting mellan antropomorfa ormar och fiskar; de har underkropp som en orm och männens ansikten är också ormlika, men de har fenor på huvudet och längs ryggraden. Kvinnorna har fyra armar.
 • Taunka - taurens nordligare kusiner, mer lika bisonoxar än kor, som återfinns på kontinenten Northrend. Finns enbart i expansionen "Wrath of the Lich King"
 • Tuskarr - antropomorfa valrossar på kontinenten Northrend. Finns enbart i expansionen "Wrath of the Lich King"
 • Worgen - varulvar; vissa worgen i spelet är alltid antropomorfa vargar, men i byn Pyrewood i norra Eastern Kingdoms är invånarna människor om dagen och worgen om natten på grund av magikern Arugals inverkan.

Det finns även enstaka mer eller mindre unika karaktärer som har antropomorfa drag. Dessa inkluderar:

 • Big Bad Wolf, bossmonstret i en av tre möjliga föreställningar på Operan i Karazhan. En jättelik worgen. Implementerad vid release av "The Burning Crusade"
 • Roar, ett bossmonster som är del av Trollkarlen från Oz-föreställningen på Operan i Karazhan. Ett antropomorft lejon. Implementerad vid release av "The Burning Crusade"
 • Nalorakk, en av bossarna i Zul'Aman, har en björns huvud och förvandlas i vissa faser av striden mot honom till en jättelik svart björn. Implementerad i patch 2.3

Andra varelser av intresse för furry-fans[redigera]

Förutom de antropomorfa raserna finns även andra varelser i spelet som till exempel liknar mytologiska varelser som har mer eller mindre stark anknytning till furry-fandomet. En del av dessa listas nedan.

 • Drakar - förutom ovannämnda dragonkin finns även mer traditionella drakar. Dessa är uppdelade i "flights" efter vilken uråldrig drake de är knytna till, och de olika "flights" har olika färg och egenskaper. Till exempel så kan drakar ur Green Dragonflight ofta använda någon form av giftbaserade förmågor och drakar ur Blue Dragonflight tenderar att använda isbaserade attacker. Riktigt gamla drakar kan byta till en mer mänsklig skepnad, ofta en människa eller high elf, men det finns drakar som tagit till exempel en gnoms skepnad. Genom att hjälpa Netherwing Dragonflight och uppnå högsta ryktesnivån med deras faktion kan en karaktär få en netherwing-drake att rida. Denna faktion implementerad i patch 2.1
 • Gripar - används som flygande riddjur av Alliance-faktionen, och finns även vilda i zonen Arathi Highlands.
 • Hippogriffer - används som flygande riddjur på fasta sträckor av Alliance-faktionen och även av den oberoende Cenarion Circle, samt finns vilda i zonen Feralas. En stridshippogriff kan köpas som riddjur av karaktärer som uppnått den högsta ryktesnivån med deras motsvarighet i Outland, Cenarion Expedition.
 • Mantikoror - används som flygande riddjur av Horde-faktionen, och finns även vilda i zonen Thousand Needles.
 • Zhevror - som namnet antyder liknar dessa varelser zebror, men de har även ett borstigt skägg under hakan och ett enhörningsliknande horn. De finns vilda i zonen The Barrens, och sedan maj 2008 kan spelare få dem som riddjur om de värvar en ny spelare som betalar för minst två månaders speltid.