Yiffstar

Från WikiLurv
Hoppa till: navigering, sök
Yiffstar
Grundad 19 september 2002
Nedlagd 19 december 2009
Ägare Toumal
Språk Engelska
Webbplats http://www.yiffstar.com/
Åldersgräns Vuxet innehåll
Yiffstars startsida
Yiffstar, eller Yiffy Story Archive, startade som ett textarkiv år 2002, men har senare har ökat betydligt i omfattning. Fokus på sidan ligger framför allt på sexuellt innehåll. Arkivet kan laddas med allt sexuellt innehåll automatiskt bortfiltrerat genom att sidan istället laddas genom det alternativa domännamnet Anthrostar.

Allt innehåll granskas innan publicering av en grupp frivilliga. Inget innehåll censureras, utan detta görs för att försäkra att allt innehåll som publiceras är furry- eller djurrelaterat och försett med korrekta innehållstaggar.[1] I februari 2009 hade nästan 54000 bilder och historier godkänts och publicerats.[2]

Historia[redigera]

Skapandet av Yiffstar var en reaktion på slutet på arkiv som gotfox.com och stagnationen av Mia's Index of Anthro Stories. Till skillnad från Mia's vill Yiffstar aktivt bevara furryhistorier istället för att bara upprätta en länklista.[3] I februari 2009 hade sidan över 55000 registrerade medlemmar.[2] Sedan öppnandet har webbplatsen växt till att inkludera bland annat forum, bildarkiv, musikarkiv, bloggfunktioner och chattrum. Den har även haft ett MUCK och integrerad oekaki-funktion, men dessa är inte i nuläget aktiva.

Arbete pågår med att lansera en ny version av Yiffstar, vilken ska vara en mer allmän furry-webbplats.[4] Namnet på denna hölls länge hemligt, men Toumal nämnde i en diskussion om tekniska problem på Yiffstar i förbigående att den nya webbplatsen kommer att heta "sofurry".[5] SoFurry.com annonserades formellt av Toumal på Yiffstars forum 11 mars 2009, och att sidan även kommer att bli FurRags efterträdare bekräftades av Alex Vance på FurRags forum den 17 mars samma år.[6][7]

Ekonomi[redigera]

Yiffstar finansieras av donationer från användarna, som kompletteras med pengar Toumal själv skjuter till. Webbplatsens huvudserver och en av spegelservrarna betals på detta sätt, medan plats på den andra spegelservern (subdomän orcas.yiffstar.com) doneras av Keiko Orca. Totalt kostar Yiffstar 460 euro i månaden att driva,[8] vilket inte tar hänsyn till den tid Toumal och andra frivilliga lägger på att administrera, fixa buggar, och i allmänhet se till att sidan fungerar som den ska.

Referenser[redigera]

  1. Seeing Non-Approved Stories, inlägg av Miralage på Yiffstars forum, hämtad 14 februari 2009
  2. 2,0 2,1 Site Statistics, hämtad 14 februari 2009
  3. About Yiffstar, hämtad 14 februari 2009
  4. New Site Suggestions, inlägg av Toumal på Yiffstars forum, hämtad 14 februari 2009
  5. 500 Server Errors, inlägg av Toumal på Yiffstars forum, hämtad 14 februari 2009
  6. sofurry.com - Our New Home, inlägg av Toumal på Yiffstars forum, hämtad 17 mars 2009
  7. SoFurry.com: the next generation, inlägg av Alex Vance på FurRags forum, hämtad 17 mars 2009
  8. Total cost of operating Yiffstar.com, hämtad 26 december 2008


Hela eller delar av denna sidan har översatts från WikiFur. Originalartikeln återfinns på Yiffstar. Listan över skribenter finns på sidans historik. Liksom på WikiLurv, så omfattas texten på WikiFur av CC-BY-SA och GNU FDL.